Aardewerk Porselein Merken Overzicht

Als je geïnteresseerd bent in aardewerk en porselein, dan is het handig om een overzicht te hebben van de verschillende merken die er zijn. In dit artikel zullen we een uitgebreid overzicht geven van de bekendste merken op het gebied van aardewerk en porselein.

1. Royal Delft

Als we het hebben over aardewerk en porselein, kunnen we niet om Royal Delft heen. Dit Nederlandse merk is wereldberoemd om zijn Delfts Blauw aardewerk. Het merk bestaat al sinds de 17e eeuw en staat bekend om zijn handbeschilderde blauw-witte motieven. Royal Delft produceert nog steeds traditioneel Delfts Blauw aardewerk, maar heeft ook moderne collecties.

2. Wedgwood

Wedgwood is een Engels merk dat al meer dan 250 jaar bestaat. Het staat bekend om zijn fijn porselein en elegante ontwerpen. Het merk heeft verschillende collecties, waaronder de bekende Jasperware met zijn kenmerkende blauwe kleur en witte reliëf. Wedgwood is een geliefd merk onder verzamelaars van porselein.

3. Villeroy & Boch

Villeroy & Boch is een Duits merk dat al meer dan 260 jaar bestaat. Het merk produceert zowel aardewerk als porselein en staat bekend om zijn hoogwaardige kwaliteit. Villeroy & Boch heeft een breed scala aan collecties, van klassiek tot modern. Het merk is vooral bekend om zijn serviezen en badkamerproducten.

4. Meissen

Meissen is een van de oudste porseleinmerken ter wereld. Het werd opgericht in 1710 in Duitsland en staat bekend om zijn vakmanschap en innovatieve ontwerpen. Meissen porselein is te herkennen aan het beroemde gekruiste zwaardenmerk. Het merk produceert zowel klassieke als moderne collecties en is geliefd onder verzamelaars.

5. Rosenthal

Rosenthal is een Duits merk dat al meer dan 140 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn moderne en innovatieve ontwerpen. Rosenthal produceert zowel aardewerk als porselein en heeft een breed scala aan collecties. Het merk werkt samen met bekende ontwerpers en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap.

6. Royal Copenhagen

Royal Copenhagen is een Deens merk dat al meer dan 240 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn handbeschilderde porselein, met name het beroemde Flora Danica-servies. Royal Copenhagen produceert zowel klassieke als moderne collecties en is geliefd over de hele wereld.

7. Herend

Herend is een Hongaars merk dat al meer dan 180 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn handbeschilderde porselein en zijn kenmerkende patronen en motieven. Herend produceert zowel klassieke als moderne collecties en is vooral bekend om zijn serviezen en decoratieve objecten.

8. Spode

Spode is een Engels merk dat al meer dan 250 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn fijn porselein en zijn kenmerkende blauw-witte motieven. Spode produceert zowel klassieke als moderne collecties en is geliefd onder verzamelaars van porselein.

9. Gien

Gien is een Frans merk dat al meer dan 200 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn aardewerk en porselein met kleurrijke en gedetailleerde motieven. Gien produceert zowel serviezen als decoratieve objecten en is geliefd om zijn vakmanschap en kwaliteit.

10. Minton

Minton is een Engels merk dat al meer dan 200 jaar bestaat. Het merk staat bekend om zijn fijn porselein en elegante ontwerpen. Minton produceert zowel klassieke als moderne collecties en is geliefd onder verzamelaars van porselein.

Dit is slechts een greep uit de vele merken die er zijn op het gebied van aardewerk en porselein. Elk merk heeft zijn eigen stijl, ontwerpen en kwaliteit. Of je nu een verzamelaar bent of gewoon geïnteresseerd bent in aardewerk en porselein, het is altijd leuk om meer te weten te komen over de verschillende merken en hun geschiedenis.

Met dit overzicht van aardewerk en porselein merken heb je hopelijk een goed beeld gekregen van de bekendste merken in deze industrie. Of je nu op zoek bent naar een nieuw servies of gewoon wilt genieten van de schoonheid van aardewerk en porselein, er is altijd wel een merk dat bij jouw smaak en stijl past.

Plaats een reactie