Bavaria Porselein Merktekens Kroon

Bavaria Porselein Merktekens Kroon

Bavaria porselein is een bekend merk dat al vele jaren hoogwaardig porselein produceert. Een van de meest herkenbare merktekens van Bavaria porselein is de kroon. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de betekenis en de verschillende varianten van de Bavaria porselein merktekens met een kroon.

De betekenis van de kroon

De kroon is een symbool van koninklijke waardigheid en wordt vaak gebruikt om de hoge kwaliteit en het vakmanschap van Bavaria porselein te benadrukken. Het merk wil hiermee aangeven dat hun porselein van de hoogste kwaliteit is en geschikt is voor de meest veeleisende klanten.

Verschillende varianten van de kroon

Door de jaren heen heeft Bavaria porselein verschillende varianten van de kroon gebruikt als merkteken. Hieronder volgt een opsomming van enkele van de meest voorkomende varianten:

  • De enkele kroon: Dit is de meest eenvoudige variant van het merkteken. Het bestaat uit een enkele kroon zonder verdere versieringen.
  • De dubbele kroon: Deze variant bestaat uit twee kronen die boven elkaar geplaatst zijn. Dit merkteken wordt vaak gebruikt voor speciale collecties of limited editions.
  • De kroon met initialen: Sommige varianten van het merkteken bevatten ook de initialen van de oprichter of belangrijke personen binnen het bedrijf. Dit geeft het porselein een persoonlijk tintje.
  • De kroon met ornamenten: Deze variant van het merkteken bevat naast de kroon ook verschillende ornamenten, zoals bloemen of bladeren. Dit geeft het porselein een extra decoratieve uitstraling.

Het belang van merktekens

Merktekens zijn van groot belang bij porselein, omdat ze niet alleen de herkomst van het product aangeven, maar ook de kwaliteit en authenticiteit ervan bevestigen. Door de merktekens te bestuderen, kunnen verzamelaars en liefhebbers van Bavaria porselein de ouderdom en waarde van een stuk bepalen.

Daarnaast kunnen merktekens ook helpen bij het identificeren van vervalsingen. Aangezien Bavaria porselein erg populair is onder verzamelaars, zijn er helaas ook veel vervalsingen in omloop. Door de merktekens te vergelijken met bekende en gedocumenteerde varianten, kunnen potentiële kopers de echtheid van een stuk beoordelen.

Conclusie

De kroon is een belangrijk merkteken van Bavaria porselein en symboliseert de hoge kwaliteit en vakmanschap van het merk. Door de verschillende varianten van de kroon te bestuderen, kunnen verzamelaars en liefhebbers van Bavaria porselein de ouderdom en waarde van een stuk bepalen. Daarnaast helpen merktekens ook bij het identificeren van vervalsingen, waardoor potentiële kopers de echtheid van een stuk kunnen beoordelen.

Plaats een reactie