Facings Porselein Kosten

Facings Porselein Kosten

Facings van porselein zijn een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die wordt gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Deze dunne schelpen van porselein worden op de voorkant van de tanden geplaatst om onvolkomenheden te verbergen en een stralende glimlach te creëren. Het is belangrijk om de kosten van facings van porselein te begrijpen voordat je besluit om deze behandeling te ondergaan.

Wat zijn facings van porselein?

Facings van porselein zijn gemaakt van een duurzaam en esthetisch materiaal dat lijkt op natuurlijk tandglazuur. Ze worden op maat gemaakt om perfect op de tanden te passen en worden permanent bevestigd met behulp van tandheelkundige lijm. Facings van porselein kunnen worden gebruikt om verschillende tandheelkundige problemen te corrigeren, zoals verkleuring, scheve tanden, spleten tussen tanden, afgebroken tanden en ongelijke tanden.

Wat zijn de kosten van facings van porselein?

De kosten van facings van porselein kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie van de tandartspraktijk, de ervaring van de tandarts, het aantal facings dat nodig is en eventuele bijkomende tandheelkundige behandelingen die nodig zijn. Over het algemeen liggen de kosten van facings van porselein tussen de €500 en €1500 per facing.

De kosten van facings van porselein kunnen hoog lijken in vergelijking met andere cosmetische tandheelkundige behandelingen, maar het is belangrijk om te onthouden dat facings van porselein duurzaam en langdurig zijn. Ze kunnen tot 10-15 jaar meegaan, waardoor ze een goede investering zijn voor degenen die op zoek zijn naar een langdurige oplossing voor hun tandheelkundige problemen.

Factoren die van invloed zijn op de kosten van facings van porselein

Er zijn verschillende factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van facings van porselein:

  • Aantal facings: Hoe meer facings je nodig hebt, hoe hoger de kosten zullen zijn.
  • Tandartservaring: Een ervaren tandarts kan hogere kosten in rekening brengen vanwege zijn expertise.
  • Locatie: De kosten kunnen variëren afhankelijk van de locatie van de tandartspraktijk. In grote steden zijn de kosten vaak hoger dan in landelijke gebieden.
  • Aanvullende behandelingen: Als er aanvullende tandheelkundige behandelingen nodig zijn, zoals tandvleesbehandelingen of wortelkanaalbehandelingen, kunnen de kosten hoger zijn.

Is een verzekering van toepassing op de kosten van facings van porselein?

Over het algemeen worden facings van porselein beschouwd als een cosmetische behandeling en worden ze niet volledig gedekt door de meeste tandheelkundige verzekeringen. Sommige verzekeringen kunnen echter een gedeeltelijke vergoeding bieden, afhankelijk van de polisvoorwaarden. Het is belangrijk om contact op te nemen met je tandheelkundige verzekeraar om te controleren of facings van porselein in aanmerking komen voor vergoeding.

Alternatieven voor facings van porselein

Als de kosten van facings van porselein buiten je budget vallen, zijn er alternatieve cosmetische tandheelkundige behandelingen die je kunt overwegen:

  • Composiet facings: Deze facings zijn gemaakt van een composiethars en kunnen een meer betaalbare optie zijn. Ze hebben echter niet dezelfde duurzaamheid en levensduur als facings van porselein.
  • Tanden bleken: Als je alleen last hebt van verkleuring, kan tanden bleken een effectieve en betaalbare oplossing zijn om je glimlach op te fleuren.
  • Orthodontische behandelingen: Als je tanden scheef staan, kan een orthodontische behandeling zoals beugels of doorzichtige aligners een oplossing zijn om je tanden recht te zetten.

Conclusie

Facings van porselein zijn een effectieve manier om tandheelkundige onvolkomenheden te corrigeren en een stralende glimlach te bereiken. Hoewel de kosten van facings van porselein kunnen variëren, zijn ze over het algemeen een duurzame en langdurige investering. Het is belangrijk om de kosten af te wegen tegen de voordelen en alternatieven te overwegen als de kosten buiten je budget vallen. Raadpleeg altijd een ervaren tandarts om de beste optie voor jouw specifieke situatie te bepalen.

Plaats een reactie