Facings Porselein: Een Perfecte Oplossing voor een Stralende Glimlach

Facings porselein is een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die steeds meer mensen helpt om een stralende glimlach te krijgen. Deze dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein worden op de voorkant van de tanden geplaatst om verschillende esthetische problemen op te lossen, zoals verkleuring, scheve tanden, spleten en chips. Met facings porselein kunnen mensen hun zelfvertrouwen herwinnen en genieten van een prachtige glimlach.

Wat zijn facings porselein?

Facings porselein zijn gemaakt van hoogwaardig porselein dat sterk en duurzaam is. Ze worden op maat gemaakt om perfect op de tanden van elke individuele patiënt te passen. De tandarts zal eerst de tanden voorbereiden door een dun laagje van het tandglazuur af te nemen, zodat de facings goed kunnen hechten. Vervolgens worden de facings op de tanden geplaatst met behulp van een speciale lijm. Het resultaat is een natuurlijke en stralende glimlach.

Voordelen van facings porselein

Facings porselein bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere cosmetische tandheelkundige behandelingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Natuurlijke uitstraling: Porselein heeft een vergelijkbare glans en kleur als natuurlijke tanden, waardoor de facings er zeer natuurlijk uitzien. Ze kunnen worden aangepast aan de kleur en vorm van de omliggende tanden, waardoor ze naadloos in het gebit passen.
  • Duurzaamheid: Facings porselein zijn zeer duurzaam en kunnen jarenlang meegaan met de juiste zorg. Ze zijn bestand tegen vlekken en verkleuring, waardoor ze er lang mooi blijven uitzien.
  • Minimale invasieve behandeling: Het plaatsen van facings porselein vereist slechts een minimale hoeveelheid tandglazuurverwijdering, waardoor het een minder invasieve behandeling is dan bijvoorbeeld kronen.
  • Snel resultaat: In tegenstelling tot orthodontische behandelingen, die maanden of zelfs jaren kunnen duren, kunnen facings porselein in slechts enkele afspraken worden geplaatst. Dit betekent dat patiënten snel kunnen genieten van een verbeterde glimlach.

Wie komt in aanmerking voor facings porselein?

Facings porselein kunnen een goede optie zijn voor mensen die last hebben van verschillende esthetische tandproblemen. Enkele van de meest voorkomende redenen waarom mensen kiezen voor facings porselein zijn:

  • Verkleurde tanden die niet reageren op tandenbleekmiddelen
  • Scheve tanden die niet gecorrigeerd kunnen worden met orthodontische behandelingen
  • Tanden met spleten of chips
  • Onregelmatig gevormde tanden
  • Tanden die te kort lijken

Het is belangrijk om te weten dat facings porselein niet geschikt zijn voor mensen met ernstige tandheelkundige problemen, zoals tandbederf of tandvleesaandoeningen. Een grondige evaluatie door een tandarts is essentieel om te bepalen of facings porselein de juiste behandelingsoptie zijn.

Hoe lang gaan facings porselein mee?

Met de juiste zorg en onderhoud kunnen facings porselein vele jaren meegaan. Het is belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven door regelmatig te poetsen, flossen en mondspoeling te gebruiken. Het vermijden van harde voedingsmiddelen en het niet gebruiken van de tanden als gereedschap kan ook helpen om de levensduur van de facings te verlengen.

De procedure voor het plaatsen van facings porselein

Het plaatsen van facings porselein vereist meestal twee tot drie afspraken bij de tandarts. Tijdens de eerste afspraak zal de tandarts de tanden voorbereiden door een dun laagje tandglazuur af te nemen. Vervolgens worden er afdrukken van de tanden gemaakt, die naar het tandtechnisch laboratorium worden gestuurd om de facings op maat te maken.

Tijdens de tweede afspraak worden de facings op de tanden geplaatst en gecontroleerd op pasvorm en esthetiek. Indien nodig kunnen er nog aanpassingen worden gedaan. Zodra de patiënt tevreden is met het resultaat, worden de facings permanent op de tanden bevestigd met behulp van een speciale lijm.

De kosten van facings porselein

De kosten van facings porselein kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het aantal facings dat nodig is, de complexiteit van de behandeling en de locatie van de tandartspraktijk. Over het algemeen kunnen de kosten van facings porselein variëren van enkele honderden tot duizenden euro’s per tand.

Het is belangrijk om te onthouden dat facings porselein een cosmetische behandeling zijn en meestal niet worden vergoed door de ziektekostenverzekering. Het is raadzaam om contact op te nemen met uw tandarts en uw verzekeringsmaatschappij om de exacte kosten en dekking te bespreken.

Conclusie

Facings porselein zijn een uitstekende oplossing voor mensen die hun glimlach willen verbeteren en zelfvertrouwen willen herwinnen. Met hun natuurlijke uitstraling, duurzaamheid en minimale invasieve karakter zijn facings porselein een populaire keuze geworden in de cosmetische tandheelkunde. Als u last heeft van verkleurde, scheve of beschadigde tanden, kan het de moeite waard zijn om een tandarts te raadplegen en te informeren naar de mogelijkheden van facings porselein.

Plaats een reactie