Kinderborden Porselein

Kinderborden Porselein

Kinderborden van porselein zijn een geweldige toevoeging aan de tafelsetting van kinderen. Deze borden zijn speciaal ontworpen voor kinderen en zijn gemaakt van hoogwaardig porselein. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, patronen en maten, waardoor er voor elk kind wel een geschikt bord te vinden is.

Voordelen van Kinderborden van Porselein

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van kinderborden van porselein:

 • Duurzaamheid: Porselein is een duurzaam materiaal dat bestand is tegen dagelijks gebruik. Kinderen kunnen soms wat ruw met hun servies omgaan, maar porseleinen borden kunnen tegen een stootje en gaan lang mee.
 • Veiligheid: Kinderborden van porselein zijn over het algemeen vrij van schadelijke stoffen zoals lood en cadmium. Ze zijn veilig om te gebruiken en voldoen aan de geldende veiligheidsnormen.
 • Makkelijk schoon te maken: Porselein is een glad materiaal dat gemakkelijk schoon te maken is. Kinderborden van porselein kunnen eenvoudig met de hand worden afgewassen of in de vaatwasser worden geplaatst.
 • Stijlvol design: Kinderborden van porselein zijn verkrijgbaar in verschillende stijlvolle designs. Ze voegen een vleugje elegantie toe aan de tafel en maken etenstijd leuker voor kinderen.
 • Leerzaam: Sommige kinderborden van porselein zijn voorzien van educatieve elementen zoals cijfers, letters of dieren. Deze borden kunnen helpen bij het leren van nieuwe woorden en het ontwikkelen van de fijne motoriek.

Waarom Kinderborden van Porselein Kopen?

Als ouder vraag je je misschien af waarom je specifiek kinderborden van porselein zou moeten kopen in plaats van plastic borden. Hier zijn een paar redenen:

 • Esthetiek: Porseleinen borden zien er mooier en eleganter uit dan plastic borden. Ze voegen een vleugje stijl toe aan de tafel en maken etenstijd speciaal.
 • Gezondheid: Porselein is een natuurlijk materiaal en bevat geen schadelijke chemicaliën zoals BPA die in sommige plastic borden kunnen voorkomen. Het is een veiligere keuze voor het serveren van voedsel aan kinderen.
 • Duurzaamheid: Porseleinen borden gaan langer mee dan plastic borden. Ze zijn bestand tegen krassen en breken minder snel, waardoor ze een duurzame investering zijn.
 • Milieuvriendelijk: Porselein is een milieuvriendelijk materiaal omdat het biologisch afbreekbaar is. Het kan worden gerecycled en heeft een lagere impact op het milieu dan plastic.

Waar op te letten bij het kopen van Kinderborden van Porselein

Als je van plan bent om kinderborden van porselein te kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

 • Maat: Zorg ervoor dat de maat van het bord geschikt is voor de leeftijd van je kind. Te grote borden kunnen onhandig zijn voor kleine handjes, terwijl te kleine borden mogelijk niet genoeg voedsel kunnen bevatten.
 • Veiligheidscertificering: Controleer of de kinderborden voldoen aan de geldende veiligheidsnormen en of ze zijn getest op schadelijke stoffen.
 • Onderhoudsinstructies: Lees de onderhoudsinstructies zorgvuldig door om er zeker van te zijn dat de borden geschikt zijn voor de vaatwasser of alleen met de hand moeten worden afgewassen.
 • Design: Kies een design dat aanspreekt bij je kind. Er zijn kinderborden verkrijgbaar met verschillende kleuren, patronen en thema’s, zoals dieren, voertuigen of sprookjesfiguren.

Conclusie

Kinderborden van porselein zijn een geweldige keuze voor ouders die op zoek zijn naar duurzame, veilige en stijlvolle serviesopties voor hun kinderen. Deze borden zijn niet alleen functioneel, maar voegen ook een vleugje elegantie toe aan de eettafel. Met verschillende designs om uit te kiezen, kunnen kinderen genieten van hun maaltijden op een bord dat speciaal voor hen is ontworpen. Investeer in kinderborden van porselein en maak etenstijd een plezierige ervaring voor het hele gezin!

Plaats een reactie