Kosten facings porselein

Kosten facings porselein

Facings van porselein zijn een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die wordt gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Deze dunne schelpen van porselein worden op de voorkant van de tanden geplaatst om onvolkomenheden te verbergen en een stralende glimlach te creëren. Veel mensen overwegen facings van porselein, maar zijn vaak benieuwd naar de kosten van deze procedure.

Wat zijn facings van porselein?

Facings van porselein zijn gemaakt van een duurzaam en esthetisch materiaal dat lijkt op natuurlijk tandglazuur. Ze worden op maat gemaakt om perfect op de tanden te passen en worden permanent bevestigd met behulp van tandheelkundige lijm. Facings van porselein kunnen worden gebruikt om verschillende tandheelkundige problemen te corrigeren, zoals verkleuring, scheve tanden, spleten tussen tanden, afgebroken tanden en ongelijke tanden.

Factoren die de kosten beïnvloeden

De kosten van facings van porselein kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele belangrijke factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten:

  • Aantal facings: Het aantal tanden dat moet worden behandeld met facings van porselein zal de totale kosten beïnvloeden. Hoe meer tanden er behandeld moeten worden, hoe hoger de kosten.
  • Complexiteit van de behandeling: Sommige tandheelkundige problemen vereisen meer voorbereiding en complexere procedures, wat de kosten kan verhogen.
  • Geografische locatie: De kosten van tandheelkundige behandelingen kunnen variëren afhankelijk van de locatie. In stedelijke gebieden zijn de kosten vaak hoger dan in landelijke gebieden.
  • Tandartspraktijk: De ervaring en reputatie van de tandartspraktijk kunnen ook van invloed zijn op de kosten. Tandartsen met een goede reputatie en expertise kunnen hogere prijzen vragen.

Gemiddelde kosten van facings van porselein

De kosten van facings van porselein kunnen variëren van €500 tot €1500 per facing. Dit is een gemiddelde schatting en de werkelijke kosten kunnen hoger of lager zijn, afhankelijk van de bovengenoemde factoren. Het is belangrijk om een consultatieafspraak te maken met een tandarts om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van uw specifieke situatie.

Is het de investering waard?

Hoewel facings van porselein een aanzienlijke investering kunnen zijn, zijn er veel voordelen die de kosten rechtvaardigen. Enkele voordelen zijn:

  • Verbeterde esthetiek: Facings van porselein kunnen uw glimlach aanzienlijk verbeteren en u meer zelfvertrouwen geven.
  • Langdurige resultaten: Porseleinen facings zijn duurzaam en kunnen jarenlang meegaan met de juiste zorg.
  • Minimale invasieve procedure: Het plaatsen van facings van porselein vereist meestal minimale tandstructuurverwijdering, waardoor het een relatief pijnloze procedure is.
  • Natuurlijke uitstraling: Porselein heeft een vergelijkbare glans en kleur als natuurlijk tandglazuur, waardoor de facings er zeer natuurlijk uitzien.

Verzekering en financiering

Facings van porselein worden meestal beschouwd als een cosmetische behandeling en worden niet volledig gedekt door de meeste tandheelkundige verzekeringen. Het is belangrijk om uw verzekeringspolis te controleren om te zien of er enige dekking is voor deze procedure. Als de kosten niet volledig worden gedekt, zijn er vaak financieringsopties beschikbaar om de betalingen in termijnen te spreiden.

Conclusie

Facings van porselein kunnen een effectieve oplossing zijn voor het verbeteren van uw glimlach en het verbergen van tandheelkundige onvolkomenheden. Hoewel de kosten kunnen variëren, zijn de voordelen die deze behandeling biedt vaak de investering waard. Het is belangrijk om een consultatieafspraak te maken met een tandarts om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen en te bespreken of facings van porselein geschikt zijn voor uw specifieke situatie.

Plaats een reactie