Porselein Facing: Een Perfecte Oplossing voor een Stralende Glimlach

Porselein facing is een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die wordt gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Het is een dunne laag porselein die op de voorkant van de tanden wordt geplaatst om verschillende esthetische problemen op te lossen, zoals verkleuring, scheve tanden, spleten en chips. Met porselein facing kunnen tandartsen de vorm, grootte, kleur en uitlijning van tanden aanpassen, waardoor patiënten een stralende glimlach krijgen.

Voordelen van Porselein Facing

Porselein facing biedt tal van voordelen ten opzichte van andere cosmetische tandheelkundige behandelingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Natuurlijke uitstraling: Porselein heeft een vergelijkbare glans en kleur als natuurlijke tanden, waardoor de facing er zeer natuurlijk uitziet. Het materiaal reflecteert licht op dezelfde manier als tandglazuur, waardoor de facing niet van echte tanden te onderscheiden is.
 • Duurzaamheid: Porselein is een zeer sterk materiaal dat bestand is tegen dagelijkse slijtage. Met goede mondhygiëne en regelmatige tandartscontroles kunnen porselein facing jarenlang meegaan.
 • Kleurbehoud: In tegenstelling tot natuurlijke tanden is porselein niet gevoelig voor verkleuring door voedsel, dranken of roken. Dit betekent dat de kleur van de facing behouden blijft en patiënten kunnen genieten van een langdurig witte glimlach.
 • Minimale invasieve procedure: Het plaatsen van porselein facing vereist meestal geen ingrijpende tandheelkundige ingrepen. De tandarts verwijdert een dun laagje tandglazuur om ruimte te maken voor de facing, maar dit heeft geen invloed op de gezondheid van de tanden.
 • Snel resultaat: In slechts twee tot drie tandartsbezoeken kunnen patiënten genieten van een volledig getransformeerde glimlach. De tandarts maakt afdrukken van de tanden, plaatst tijdelijke facings en bevestigt vervolgens de definitieve porselein facing.

Het Proces van het Plaatsen van Porselein Facing

Het plaatsen van porselein facing is een zorgvuldig proces dat begint met een consultatie bij de tandarts. Tijdens deze afspraak zal de tandarts de wensen van de patiënt bespreken en de haalbaarheid van porselein facing beoordelen. Als porselein facing geschikt is, zal de tandarts de volgende stappen volgen:

 1. Voorbereiding: De tandarts zal een dun laagje tandglazuur verwijderen om ruimte te maken voor de facing. Dit proces is pijnloos en wordt meestal uitgevoerd onder lokale verdoving.
 2. Afdrukken: De tandarts maakt afdrukken van de tanden om de exacte vorm en grootte van de porselein facing te bepalen. Deze afdrukken worden naar het tandtechnisch laboratorium gestuurd, waar de facings op maat worden gemaakt.
 3. Tijdelijke facings: Terwijl de definitieve facings worden vervaardigd, plaatst de tandarts tijdelijke facings om de tanden te beschermen en het uiterlijk te verbeteren. Deze tijdelijke facings zijn niet zo duurzaam als de definitieve facings, maar ze bieden wel directe esthetische verbetering.
 4. Bevestiging: Zodra de definitieve facings klaar zijn, worden ze op de tanden bevestigd met behulp van een speciale tandheelkundige lijm. De tandarts controleert de pasvorm en kleur van de facings en maakt indien nodig aanpassingen.

Onderhoud van Porselein Facing

Om de levensduur van porselein facing te verlengen, is het belangrijk om goede mondhygiëne te handhaven. Enkele tips voor het onderhoud van porselein facing zijn:

 • Poets en flos regelmatig om tandplak en tandsteen te verwijderen.
 • Vermijd het bijten op harde voorwerpen, zoals ijs of pennen, om beschadiging van de facings te voorkomen.
 • Beperk het gebruik van kleurstofrijke voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, thee en rode wijn, om verkleuring te voorkomen.
 • Stop met roken, omdat nicotine vlekken kan veroorzaken op de facings.
 • Bezoek regelmatig de tandarts voor controle en professionele reiniging.

Is Porselein Facing Geschikt voor Jou?

Porselein facing is een uitstekende optie voor mensen die ontevreden zijn over het uiterlijk van hun tanden en een snelle en effectieve oplossing willen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat porselein facing niet geschikt is voor iedereen. Mensen met ernstige tandheelkundige problemen, zoals tandbederf of tandvleesaandoeningen, moeten eerst deze problemen laten behandelen voordat ze porselein facing overwegen.

Als je geïnteresseerd bent in porselein facing, is het raadzaam om een afspraak te maken met een ervaren tandarts. De tandarts kan je adviseren over de haalbaarheid van porselein facing en je helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing.

Met porselein facing kun je eindelijk die stralende glimlach bereiken waar je altijd van hebt gedroomd. Het is een veilige en effectieve behandeling die je zelfvertrouwen zal vergroten en je glimlach zal transformeren. Aarzel niet om contact op te nemen met een tandarts en ontdek of porselein facing de juiste keuze voor jou is!

Plaats een reactie