Porselein Facings Kosten

Porselein Facings Kosten

Porselein facings zijn een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die wordt gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Deze dunne, op maat gemaakte schildjes worden op de voorkant van de tanden geplaatst om gebreken te verbergen en een stralende glimlach te creëren. Veel mensen overwegen deze behandeling, maar vragen zich af wat de kosten zijn. In dit artikel zullen we de porselein facings kosten bespreken en u een idee geven van wat u kunt verwachten.

Wat zijn porselein facings?

Porselein facings zijn gemaakt van een duurzaam en esthetisch materiaal dat lijkt op natuurlijk tandglazuur. Ze worden op maat gemaakt om perfect op uw tanden te passen en worden vervolgens permanent op hun plaats gelijmd. Deze facings kunnen worden gebruikt om verschillende tandheelkundige problemen te corrigeren, zoals verkleuring, scheve tanden, spleten tussen tanden, afgebroken tanden en ongelijke tanden.

De voordelen van porselein facings

Porselein facings bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere cosmetische tandheelkundige behandelingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Natuurlijke uitstraling: Porselein heeft een vergelijkbare glans en kleur als natuurlijk tandglazuur, waardoor de facings er zeer natuurlijk uitzien.
  • Duurzaamheid: Porselein is een sterk materiaal dat bestand is tegen dagelijks gebruik en lang meegaat.
  • Weinig invasief: Het plaatsen van porselein facings vereist minimale tandstructuurverwijdering, waardoor het een minder invasieve optie is dan bijvoorbeeld kronen.
  • Kleurstabiliteit: Porselein is bestand tegen verkleuring, waardoor uw facings er jarenlang mooi blijven uitzien.

Wat zijn de kosten van porselein facings?

De kosten van porselein facings kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie van de tandartspraktijk, de ervaring van de tandarts, het aantal facings dat nodig is en eventuele bijkomende behandelingen die nodig zijn. Over het algemeen liggen de kosten van porselein facings tussen de €500 en €1500 per facing.

Het is belangrijk op te merken dat deze kosten alleen betrekking hebben op de facings zelf en dat er mogelijk extra kosten zijn voor consultaties, tandheelkundige reinigingen, röntgenfoto’s en eventuele andere behandelingen die nodig zijn voorafgaand aan het plaatsen van de facings.

Is het de investering waard?

Hoewel porselein facings een aanzienlijke investering kunnen zijn, zijn veel mensen het erover eens dat het de moeite waard is. De facings kunnen een grote impact hebben op uw uiterlijk en zelfvertrouwen, en ze gaan meestal jarenlang mee. Bovendien kunnen ze helpen bij het verbeteren van de functionaliteit van uw tanden, zoals het corrigeren van bijtproblemen.

Het is belangrijk om te onthouden dat de kosten van porselein facings kunnen variëren, afhankelijk van uw specifieke situatie. Het is altijd het beste om een consultatie te plannen met een ervaren tandarts om een nauwkeurige schatting van de kosten te krijgen.

Conclusie

Porselein facings zijn een effectieve en duurzame oplossing voor het verbeteren van uw glimlach. Hoewel de kosten kunnen variëren, zijn de voordelen die ze bieden vaak de investering waard. Als u geïnteresseerd bent in porselein facings, raden we u aan een consultatie te plannen met een tandarts om uw specifieke behoeften en de bijbehorende kosten te bespreken.

Plaats een reactie