Porselein Facings

Porselein Facings

Porselein facings zijn een populaire cosmetische tandheelkundige behandeling die wordt gebruikt om het uiterlijk van tanden te verbeteren. Deze dunne, op maat gemaakte schildjes van porselein worden permanent op de voorkant van de tanden geplaatst om verschillende esthetische problemen op te lossen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op porselein facings en hun voordelen.

Wat zijn porselein facings?

Porselein facings zijn dunne, op maat gemaakte schildjes die op de voorkant van de tanden worden geplaatst om het uiterlijk van de tanden te verbeteren. Ze worden gemaakt van hoogwaardig porselein dat lijkt op de natuurlijke kleur en glans van tanden. Porselein facings kunnen worden gebruikt om verschillende tandheelkundige problemen te corrigeren, zoals:

 • Gebroken of gebarsten tanden
 • Verkleurde of verkleurde tanden
 • Onregelmatig gevormde tanden
 • Grote tussenruimtes tussen tanden
 • Scheve of scheefstaande tanden

Hoe worden porselein facings geplaatst?

De procedure voor het plaatsen van porselein facings bestaat uit verschillende stappen:

 1. Consultatie: Tijdens het eerste consult zal de tandarts uw tanden onderzoeken en uw wensen bespreken. Ze zullen ook beoordelen of porselein facings geschikt zijn voor uw specifieke situatie.
 2. Voorbereiding: De tandarts zal een dun laagje van het tandglazuur verwijderen om ruimte te maken voor de porselein facings. Vervolgens wordt er een afdruk van uw tanden gemaakt, die naar het tandtechnisch laboratorium wordt gestuurd om de facings op maat te maken.
 3. Plaatsing: Zodra de porselein facings klaar zijn, worden ze op uw tanden geplaatst met behulp van een speciale tandheelkundige lijm. De tandarts zal ervoor zorgen dat de facings goed passen en de gewenste esthetiek bereiken.
 4. Aanpassing: Na het plaatsen van de facings zal de tandarts ze aanpassen indien nodig. Dit kan betekenen dat ze worden bijgeslepen of gepolijst om de perfecte pasvorm en uitstraling te bereiken.

Voordelen van porselein facings

Porselein facings bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere cosmetische tandheelkundige behandelingen:

 • Natuurlijke uitstraling: Porselein heeft een vergelijkbare kleur en glans als natuurlijke tanden, waardoor de facings er zeer realistisch uitzien.
 • Duurzaamheid: Porselein is duurzaam en bestand tegen vlekken, waardoor de facings lang meegaan.
 • Minimale invasiviteit: Het plaatsen van porselein facings vereist slechts een kleine hoeveelheid tandglazuurverwijdering, waardoor het een minder invasieve optie is dan bijvoorbeeld kronen.
 • Snelle resultaten: Porselein facings kunnen in slechts twee tot drie tandartsbezoeken worden geplaatst, waardoor u snel kunt genieten van een verbeterde glimlach.

Onderhoud van porselein facings

Om de levensduur van uw porselein facings te verlengen, is het belangrijk om een goede mondhygiëne te handhaven. Dit omvat regelmatig poetsen, flossen en het bezoeken van uw tandarts voor controles en reinigingen. Vermijd ook het bijten op harde voorwerpen, zoals ijs of nagels, om schade aan de facings te voorkomen.

Daarnaast kunnen bepaalde voedingsmiddelen en dranken, zoals koffie, thee en rode wijn, vlekken op de facings veroorzaken. Het is raadzaam om na consumptie van deze producten uw mond goed te spoelen of uw tanden te poetsen.

Conclusie

Porselein facings zijn een uitstekende optie voor mensen die hun glimlach willen verbeteren en tandheelkundige onvolkomenheden willen corrigeren. Met hun natuurlijke uitstraling, duurzaamheid en minimale invasiviteit zijn porselein facings een populaire keuze geworden in de cosmetische tandheelkunde. Raadpleeg uw tandarts om te bepalen of porselein facings geschikt zijn voor uw specifieke situatie en geniet van een stralende glimlach!

Plaats een reactie