Porselein Tanden

Porselein Tanden

Porselein tanden zijn een populaire optie voor mensen die hun glimlach willen verbeteren. Deze tandheelkundige behandeling maakt gebruik van porseleinen schildjes die op de voorkant van de tanden worden geplaatst om een natuurlijk ogende en stralende glimlach te creëren. In dit artikel zullen we dieper ingaan op porselein tanden, hun voordelen, het proces van plaatsing en enkele belangrijke overwegingen.

Voordelen van Porselein Tanden

Porselein tanden bieden verschillende voordelen ten opzichte van andere tandheelkundige behandelingen. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

 • Verbeterde esthetiek: Porselein tanden kunnen worden aangepast aan de kleur, vorm en grootte van uw natuurlijke tanden, waardoor een perfecte glimlach wordt gecreëerd.
 • Langdurige resultaten: Porselein is duurzaam en bestand tegen vlekken, waardoor de resultaten van de behandeling lang meegaan.
 • Minimale invasieve procedure: Het plaatsen van porselein tanden vereist meestal geen ingrijpende tandheelkundige ingrepen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die geen uitgebreide behandeling willen ondergaan.
 • Verbeterde zelfvertrouwen: Een mooie glimlach kan uw zelfvertrouwen vergroten en u helpen zich beter te voelen over uw uiterlijk.

Het Proces van Plaatsing

Het proces van het plaatsen van porselein tanden omvat verschillende stappen. Hier is een overzicht van het algemene proces:

 1. Consultatie: Tijdens uw eerste afspraak zal uw tandarts uw tanden beoordelen en uw wensen bespreken. Ze zullen ook röntgenfoto’s en afdrukken van uw tanden maken om een behandelplan op maat te maken.
 2. Voorbereiding: De tandarts zal een dun laagje van het tandglazuur verwijderen om ruimte te maken voor de porseleinen schildjes. Vervolgens worden er afdrukken van uw tanden gemaakt, die naar het tandtechnisch laboratorium worden gestuurd om de porseleinen schildjes op maat te maken.
 3. Tijdelijke schildjes: Terwijl uw definitieve porseleinen schildjes worden vervaardigd, krijgt u tijdelijke schildjes om uw tanden te beschermen en de esthetiek te behouden.
 4. Plaatsing: Zodra uw definitieve porseleinen schildjes klaar zijn, worden ze op uw tanden geplaatst met behulp van een speciale tandheelkundige lijm. Uw tandarts zal ervoor zorgen dat de schildjes goed passen en uw glimlach perfect uitlijnen.
 5. Aanpassingen: Indien nodig kunnen er kleine aanpassingen worden gedaan aan de porseleinen schildjes om ervoor te zorgen dat ze perfect passen en comfortabel aanvoelen.

Belangrijke Overwegingen

Voordat u besluit porselein tanden te laten plaatsen, zijn er enkele belangrijke overwegingen waar u rekening mee moet houden:

 • Kosten: Porselein tanden kunnen prijzig zijn, dus het is belangrijk om de kosten van de behandeling te bespreken met uw tandarts en te kijken of uw verzekering dekt.
 • Onderhoud: Hoewel porselein duurzaam is, vereisen porselein tanden nog steeds regelmatige tandheelkundige zorg en goede mondhygiëne om hun levensduur te verlengen.
 • Onomkeerbaarheid: Het proces van het plaatsen van porselein tanden vereist het verwijderen van een dun laagje tandglazuur, wat betekent dat deze behandeling meestal onomkeerbaar is.
 • Gevoeligheid: Sommige mensen ervaren tijdelijke gevoeligheid na het plaatsen van porselein tanden, maar dit zou na verloop van tijd moeten verdwijnen.

Al met al kunnen porselein tanden een uitstekende optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar een duurzame en esthetisch aantrekkelijke oplossing voor hun glimlach. Het is echter belangrijk om met uw tandarts te overleggen en alle aspecten van de behandeling te begrijpen voordat u een beslissing neemt.

Plaats een reactie