Seltmann Weiden Bavaria Porselein

Seltmann Weiden Bavaria porselein is een bekend merk in de wereld van porselein. Het staat bekend om zijn hoge kwaliteit en vakmanschap. Het merk heeft een rijke geschiedenis en produceert al meer dan 100 jaar porselein van uitstekende kwaliteit. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het merk Seltmann Weiden Bavaria porselein, de geschiedenis, de productieprocessen en de verschillende collecties die ze aanbieden.

Geschiedenis van Seltmann Weiden Bavaria porselein

Seltmann Weiden Bavaria porselein werd opgericht in 1910 in de stad Weiden, Duitsland. Het bedrijf begon als een kleine porseleinfabriek en groeide al snel uit tot een van de meest gerenommeerde porseleinproducenten in Europa. Het merk staat bekend om zijn traditionele vakmanschap en innovatieve ontwerpen.

Door de jaren heen heeft Seltmann Weiden Bavaria porselein zich weten aan te passen aan de veranderende markt en trends. Ze hebben altijd vastgehouden aan hun kernwaarden van kwaliteit, vakmanschap en elegantie. Dit heeft hen geholpen om een trouwe klantenkring op te bouwen en een sterke reputatie te behouden.

Productieproces van Seltmann Weiden Bavaria porselein

Het productieproces van Seltmann Weiden Bavaria porselein is een combinatie van traditionele methoden en moderne technologieën. Het begint allemaal met het selecteren van de beste grondstoffen, zoals klei en veldspaat. Deze worden zorgvuldig gemengd en gevormd tot de gewenste vormen.

Na het vormen worden de stukken porselein gedroogd en vervolgens gebakken op hoge temperaturen. Dit zorgt voor een sterke en duurzame afwerking. Na het bakken worden de stukken met de hand geglazuurd en gedecoreerd. Dit is een van de kenmerken van Seltmann Weiden Bavaria porselein, omdat het de mogelijkheid biedt om unieke en opvallende ontwerpen te creëren.

Na het glazuren en decoreren worden de stukken opnieuw gebakken om het glazuur te fixeren en de kleuren te laten stralen. Dit zorgt voor een prachtige afwerking en maakt het porselein geschikt voor dagelijks gebruik.

Collecties van Seltmann Weiden Bavaria porselein

Seltmann Weiden Bavaria porselein biedt een breed scala aan collecties die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden en smaken. Hier zijn enkele van hun populaire collecties:

  • Marie Luise: Deze collectie heeft een klassiek en tijdloos ontwerp. Het is perfect voor formele diners en speciale gelegenheden.
  • Life: De Life-collectie heeft een modern en eigentijds ontwerp. Het is ideaal voor dagelijks gebruik en past goed bij een moderne inrichting.
  • Monika: De Monika-collectie heeft een romantisch en verfijnd ontwerp. Het is perfect voor theekransjes en andere intieme bijeenkomsten.
  • Victoria: De Victoria-collectie heeft een elegant en luxueus ontwerp. Het is ideaal voor speciale gelegenheden en feesten.

Naast deze collecties biedt Seltmann Weiden Bavaria porselein ook serviesgoed en accessoires in verschillende kleuren en patronen. Dit stelt klanten in staat om hun eigen unieke tafelinstellingen te creëren.

Conclusie

Seltmann Weiden Bavaria porselein is een merk dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit, vakmanschap en elegantie. Met meer dan 100 jaar ervaring in de porseleinindustrie heeft het merk een sterke reputatie opgebouwd en een trouwe klantenkring verworven. Hun productieproces combineert traditionele methoden met moderne technologieën, wat resulteert in porselein van uitstekende kwaliteit.

Met een breed scala aan collecties en ontwerpen biedt Seltmann Weiden Bavaria porselein voor elk wat wils. Of het nu gaat om een formeel diner of een informele bijeenkomst, hun porselein voegt een vleugje elegantie toe aan elke tafel. Als je op zoek bent naar hoogwaardig porselein dat zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk is, is Seltmann Weiden Bavaria porselein zeker een merk om te overwegen.

Plaats een reactie