Servies merken porselein

Porselein is een materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het maken van servies. Het is een type keramiek dat bekend staat om zijn witte kleur en transparantie. Servies merken die porselein produceren, bieden een breed scala aan producten aan, variërend van borden en kopjes tot schalen en vazen. In dit artikel zullen we enkele van de bekendste servies merken bespreken die gespecialiseerd zijn in porselein.

1. Royal Delft

Als we het hebben over servies merken porselein, kunnen we niet om Royal Delft heen. Dit Nederlandse merk is wereldberoemd om zijn handbeschilderde Delfts blauw porselein. Het bedrijf werd opgericht in de 17e eeuw en produceert nog steeds met de hand beschilderd porselein van hoge kwaliteit. Royal Delft is vooral bekend om zijn borden, vazen en tegels met typisch Nederlandse motieven, zoals windmolens en tulpen.

2. Wedgwood

Wedgwood is een Engels servies merk dat al meer dan 250 jaar bestaat. Het staat bekend om zijn elegante en verfijnde porselein. Het merk is geliefd bij royalty’s en heeft zelfs het predicaat ‘Hofleverancier’ ontvangen. Wedgwood biedt een breed scala aan serviesgoed, variërend van klassieke ontwerpen tot moderne en eigentijdse stijlen. Het merk is vooral bekend om zijn blauwe en witte Jasperware, een type porselein met reliëfdecoraties.

3. Rosenthal

Rosenthal is een Duits servies merk dat bekend staat om zijn innovatieve ontwerpen en hoge kwaliteit porselein. Het merk werd opgericht in 1879 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd. Rosenthal werkt samen met gerenommeerde ontwerpers en kunstenaars om unieke en moderne serviescollecties te creëren. Het merk biedt een breed scala aan porselein, van minimalistische en strakke ontwerpen tot kleurrijke en gedurfde patronen.

4. Villeroy & Boch

Villeroy & Boch is een van de oudste servies merken ter wereld, opgericht in 1748. Het merk staat bekend om zijn hoogwaardige porselein en innovatieve ontwerpen. Villeroy & Boch biedt een breed scala aan serviesgoed, van klassieke en traditionele ontwerpen tot moderne en eigentijdse stijlen. Het merk is vooral bekend om zijn elegante en verfijnde tafelgerei, waaronder borden, kopjes, schalen en bestek.

5. Herend

Herend is een Hongaars servies merk dat wereldwijd bekend staat om zijn handbeschilderde porselein. Het merk werd opgericht in 1826 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd. Herend biedt een breed scala aan serviesgoed, variërend van klassieke ontwerpen tot unieke en gedurfde patronen. Het merk is vooral bekend om zijn gebruik van felle kleuren en gedetailleerde decoraties, zoals bloemen, dieren en landschappen.

Conclusie

Als het gaat om servies merken porselein, zijn er talloze opties om uit te kiezen. Elk merk heeft zijn eigen unieke stijl en ontwerpen, variërend van klassiek en traditioneel tot modern en eigentijds. Of je nu op zoek bent naar elegant en verfijnd porselein of kleurrijk en gedurfd serviesgoed, er is altijd een servies merk dat aan je behoeften voldoet. Dus, de volgende keer dat je op zoek bent naar nieuw servies, overweeg dan zeker een van deze bekende servies merken porselein.

Plaats een reactie