Wandbord Porselein

Wandbord Porselein

Wandbord porselein is een prachtige decoratieve toevoeging aan elk interieur. Met zijn elegante uitstraling en verfijnde details, voegt een wandbord porselein een vleugje klasse en stijl toe aan elke ruimte. Of je nu een liefhebber bent van antiek of moderne kunst, er is altijd een wandbord porselein dat bij jouw smaak en voorkeuren past.

Wat is een wandbord porselein?

Een wandbord porselein is een decoratief bord dat aan de muur wordt gehangen. Het is gemaakt van porselein, een keramisch materiaal dat bekend staat om zijn delicate en transparante eigenschappen. Porselein wordt al eeuwenlang gebruikt voor het maken van kunstwerken en decoratieve objecten vanwege zijn schoonheid en duurzaamheid.

Wandborden porselein kunnen verschillende vormen en maten hebben, afhankelijk van het ontwerp en de stijl. Sommige wandborden zijn plat en hebben een ronde of ovale vorm, terwijl andere een meer complexe vorm hebben, zoals een bloem of een dier. Ze kunnen ook worden versierd met handgeschilderde afbeeldingen, reliëfs of gouden accenten.

De geschiedenis van wandbord porselein

De oorsprong van wandbord porselein gaat terug tot het oude China, waar porselein voor het eerst werd ontwikkeld tijdens de Tang-dynastie (618-907 na Christus). Porselein werd al snel zeer gewaardeerd vanwege zijn schoonheid en kwaliteit, en het werd een belangrijk exportproduct naar andere delen van de wereld.

In Europa werd porselein pas in de 18e eeuw ontdekt en werd het al snel een symbool van rijkdom en status. Koninklijke families en aristocraten verzamelden porselein en toonden het in hun paleizen en landhuizen. Wandborden porselein werden vaak gebruikt als decoratieve elementen in eetkamers en salons, waar ze dienden als blikvangers en gespreksonderwerpen.

Waarom kiezen voor een wandbord porselein?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen kiezen voor een wandbord porselein als decoratief item in hun huis:

 • Esthetische waarde: Wandborden porselein zijn prachtige kunstwerken op zichzelf. Ze voegen een vleugje elegantie en verfijning toe aan elke ruimte.
 • Historische betekenis: Wandborden porselein hebben een rijke geschiedenis en zijn vaak waardevolle erfstukken. Ze kunnen een gevoel van verbondenheid met het verleden creëren.
 • Verzamelobjecten: Veel mensen verzamelen wandborden porselein vanwege hun artistieke waarde en zeldzaamheid. Het verzamelen van porselein kan een boeiende hobby zijn.
 • Investering: Sommige wandborden porselein kunnen aanzienlijke waarde hebben, vooral als ze zeldzaam zijn of afkomstig zijn van gerenommeerde fabrikanten. Ze kunnen een goede investering zijn op lange termijn.
 • Unieke decoratie: Een wandbord porselein kan een uniek decoratief element zijn dat je interieur onderscheidt van anderen. Het kan een persoonlijk tintje toevoegen aan je huis.

Hoe een wandbord porselein te kiezen?

Als je overweegt om een wandbord porselein aan te schaffen, zijn er enkele factoren waarmee je rekening moet houden:

 • Stijl: Kies een wandbord porselein dat past bij de stijl van je interieur. Of je nu een klassieke, moderne of eclectische inrichting hebt, er is altijd een wandbord porselein dat bij jouw smaak past.
 • Ontwerp: Overweeg het ontwerp van het wandbord porselein. Wil je een eenvoudig en minimalistisch ontwerp of juist een gedetailleerd en opvallend ontwerp?
 • Grootte: Bepaal de juiste grootte van het wandbord porselein voor de ruimte waarin je het wilt ophangen. Te groot of te klein kan afbreuk doen aan het effect.
 • Authenticiteit: Als je op zoek bent naar een waardevol wandbord porselein, zorg er dan voor dat het afkomstig is van een gerenommeerde fabrikant en dat het een echtheidscertificaat heeft.
 • Budget: Overweeg je budget bij het kiezen van een wandbord porselein. Prijzen kunnen sterk variëren, afhankelijk van de kwaliteit, zeldzaamheid en fabrikant.

Hoe een wandbord porselein te onderhouden?

Om je wandbord porselein in optimale staat te houden, zijn er enkele onderhoudstips die je kunt volgen:

 • Reiniging: Maak je wandbord porselein regelmatig schoon met een zachte doek en mild reinigingsmiddel. Vermijd schurende materialen die krassen kunnen veroorzaken.
 • Opbergen: Bewaar je wandbord porselein op een veilige plaats, bij voorkeur in een vitrinekast of op een plek waar het niet kan vallen of beschadigd kan raken.
 • Vermijd direct zonlicht: Porselein kan verkleuren onder invloed van direct zonlicht. Plaats je wandbord porselein op een plek waar het beschermd is tegen fel licht.
 • Vermijd extreme temperaturen: Blootstelling aan extreme hitte of kou kan het porselein beschadigen. Houd je wandbord porselein weg van open haarden, radiatoren en airconditioners.

Met de juiste zorg en aandacht kan een wandbord porselein vele jaren meegaan en zijn schoonheid behouden.

Conclusie

Wandbord porselein is een prachtige decoratieve toevoeging aan elk interieur. Met zijn elegante uitstraling en verfijnde details, voegt een wandbord porselein een vleugje klasse en stijl toe aan elke ruimte. Of je nu een liefhebber bent van antiek of moderne kunst, er is altijd een wandbord porselein dat bij jouw smaak en voorkeuren past. Door te kiezen voor een wandbord porselein, voeg je niet alleen een esthetisch element toe aan je interieur, maar ook een stukje geschiedenis en waarde. Met de juiste zorg en aandacht kan een wandbord porselein vele jaren meegaan en zijn schoonheid behouden.

Plaats een reactie